Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta invändningarna i spårdebatten på allvar, Hudiksvalls kommun!

Kommunstyrelsen i Hudiksvall är tydligen mycket angelägen om att järnvägstationen ska ligga där den ligger, skriver Per Helander, som dock uppmanar politikerna att lyssna på invändningarna.

Annons

Man har återigen beslutat att en dubbelspårig järnväg ska dras längs den nuvarande sträckningen, det östra alternativet. Samtidigt har många privatpersoner och även Länsstyrelsen påpekat problem med buller och barriärer om en dubbelspårig järnväg skulle byggas genom centrum av Hudiksvall.

Jag lämnade 2012 ett medborgarförslag där jag föreslog en enkel lösning för det östra alternativet, som ger både naturlig bullerskärm och kraftigt reducerade barriäreffekter. Det blir även lättare att bygga planskilda korsningar. Man behöver då inte så långa ramper som kommunen föreslår i sin modell. Det kan även tänkas att man slipper riva vissa byggnader för att därigenom tillgodose dem som argumenterar mot det östra alternativet.

Kommunen är naturligtvis i sin fulla rätt att fatta de beslut man tror är riktiga för stadens framtid. Men man borde dock ta invändningar och kritik på allvar och försöka undvika de olägenheter som dragningen av järnvägen ger. Därför önskar jag att kommunen återigen tittar på det ovan nämnda förslaget. Förslaget finns i arkivet, Dnr 2012-189-035. Se även KF protokoll 2014-03-24.

Per Helander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons