Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta er tid med eleverna

Skolan kan bara bli bättre och måste bli det för att vårt samhälle inte ska rasa ihop till något vi inte vill ha. Men stor hjälp behövs också från föräldrar och övriga runt skolan och även från eleverna själva.

Annons

Jag vill ge rektor Dan Jonsson ett pris/utmärkelse för att han är en helt fantastisk rektor som har ledarskap och känsla för sitt jobb och för de lärare och elever på den skolan han arbetar på som rektor.

Jag har själv haft honom som rektor i några år så jag vet hur han fungerade som det. Nu när jag själv är lärarstudent så kan jag inte göra annat än att se upp till honom och hoppas att jag någon gång kommer att nå upp att bli den person som han är i mina ögon inom skolan.

Jag och även många av mina klasskamrater från högstadietiden har många minnen från Dan Jonsson som rektor. Två exempel är då vi inte hade någon lärare och han inte hittade en vikarie. I stället för att ställa in lektionen så kom han själv dit och undervisade. Även på rasterna då man satt i kafeterian eller bara gick i korridorerna så såg man så gott som varje dag honom där och han pratade med oss elever.

Han visade att vi var viktiga och inte bara alla papper på hans skrivbord. Han visade att han brydde sig om oss även fast han var rektor och hans arbetsuppgift kanske inte var att göra det så tog han sig den tiden.

Den tiden betydde mycket för oss alla på skolan och jag vet att det även skulle göra det för dagens elever om rektorerna tog efter.

Tyvärr så har jag varken hört eller sett att skolpersonal ser det som en självklarhet att man till exempel går ut när eleverna har rast och pratar med dem och tar sig den lilla extra tiden med dem. Det är bara att ta ert ansvar som ledare och visa eleverna hur ni styr skolan med känsla. Tyvärr så har jag både sett och hört för mycket från olika skolor i denna kommun och även andra kommuner hur rektorns roll på bara ett par få år har förändrats. Men du som rektor, gå ut och visa vem du är och samarbeta mer med lärarna som ser barnen varje dag.

Skolan kan bara bli bättre och måste bli det för att vårt samhälle inte ska rasa ihop till något vi inte vill ha. Men stor hjälp behövs också från föräldrar och övriga runt skolan och även från eleverna själva. Börja redan i dag, det är aldrig försent att starta om på nytt.

Michaela Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons