Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta efter konceptet Studenternas

Det har ju varit en diskussion om var Bollnäs ska bygga sin kommande bandyhall.

Annons

Några vill ha en arena på SJ-området, några vill att kommunen bygger in Sävstaås. En del kan nog tänka sig att en lösning är ett tält vid gamla mejeriet. Jag skulle vilja väcka en helt annan tanke, med en träningshall.

Kolla här, SAIK blir utskickad från Göransson Arena på grund av för dålig inkomstbringande verksamhet. Då sitter den nya ordföranden och lovar nya arrangemang som till exempel en konstgräsplan som Sandvikens IF ska träna på och nyttja mellan januari och mars. Vänersborg dras med ekonomiska förluster som kan sätta stopp för deras arenaverksamhet. Västerås har gått ut med en förfrågan om deras fans kan tänka sig att ingå med ett medlemslån likt det SAIK hade en förfrågan om till deras fans. Ale-Surte har det ju verkligen knivigt med att kommunen inte beviljar nya pengar till deras hall. Ingen vidare framtid för bandylagen va?

Vi har ju hört hur snacket har gått hos spelarna om att det är viktigt att få träna på perfekta isförhållanden hela säsongen. Man vet att träningen kommer att bli 100 procent, ingen extremkyla, inget snöfall, inget spöregn, bara nyspolad is. Självklart kommer man att utvecklas som spelare om man har de perfekta förutsättningarna varje gång man ska träna. Därför ska man titta på ett annat alternativ. Man bygger en träningshall på nuvarande B-plan där man kan vara och träna från augusti månad fram till april om så önskas. Matcherna spelar man som nu på A-plan utomhus. Man bygger hallen med godkända mått för allsvensk bandy och några rader för publik, kanske 500–700. Om det skulle vara ett enormt snöfall (annandagen) eller extremkyla som vi haft några matcher senaste säsongerna då kan man flytta in matchen. I denna nya del av Sävstaås gör man två nya omklädningsrum mellan de två planerna med entré åt båda hållen. En sådan lösning ger ju träningstillfällen på bästa tänkbara is varje träning, samt att vi kan behålla vår världsklass vad gäller stämning vid matcherna i Bandy-Svergie.

Sirius har tagit ett liknande beslut på sin verksamhet att träna inomhus och spela sina matcher på Studenternas. Tänk gärna igenom detta innan ni vill skicka BGIF ner i en ekonomisk kris genom att bygga en arena på SJ-området.

Andreas Fredin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons