Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta chansen att förhindra islamofobi

På grund av en film där profeten Muhammed, av en enstaka provokatör, framställs på ett, för muslimer, på ett förolämpande sätt, stormas nu ambassader runt om i arabvärlden och oskyldiga människor får sätta livet till.

Annons

Tidigare provokationer har bland annat varit, Salman Rushdies Satansverser, koranbränning i USA, Vilks rondellhund och karikatyr i Jyllandsposten.

Jag tror inte alls att profeten Muhammed skulle vara nöjd med de oproportionerliga reaktioner som många visar. Vad jag däremot tror att han skulle bli upprörd över, är när det mördas, bombas, sprängs och styckas i Guds namn.

Att skrika Allahu Akbar när det mördas och sprängs är att verkligen missbruka Guds namn. Jag tror inte att varken Allah eller profeten Muhammed är glada över dessa dåd.

Tyvärr är det inte ofta man hör fördömanden från imamer och andra muslimer när detta sker.

För att verkligen visa att islam är en fredens religion, skulle jag vilja se fördömanden och starka motreaktioner även från muslimska företrädare.

Vill tillägga att jag har många muslimska vänner och inte alls har islamofobi.

Tyvärr så tror jag att händelser som dessa kan vara grogrund till utökad islamofobi om inte även seriösa muslimer träder fram och fördömer våld i Allahs namn.

Lasse B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons