Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta bort lättprodukter

För cirka två år sedan var Ovanåkers kommuns kostenhetschef med personal till Gävle på en informationsdag som Livsmedelsverket stod för. Efter den dagen började det serveras lättprodukter på alla förskolor i kommunen.

Annons

För cirka två år sedan var Ovanåkers kommuns kostenhetschef med personal till Gävle på en informationsdag som Livsmedelsverket stod för. Efter den dagen började det serveras lättprodukter på alla förskolor i kommunen. Bollnäsfil, standardmjölk, bregott med mera försvann och ersattes med lättprodukter.

Finns det en lag som säger att dessa konstgjorda produkter ska användas? Vilka ord används i texten? Står det bör, ska, måste, rekommenderas? Vem bestämde att kosten skulle ändras om det inte var en tvingande lag? Vad är Livsmedelsverkets önskan i frågan? Vad är föräldrarnas önskan? Fett behövs för hjärnans utveckling och inte dessa onaturliga produkter. Vet ni föräldrar vad era barn serveras i kommunen?

Om jag hade mitt barn där skulle jag ställt in bregott, mjölk och fil i kylskåpet med mitt barns namn på och be personalen servera detta till mitt barn. Om alla föräldrar gjorde det så skulle det inte finnas plats i kylskåpen för lättprodukter och då kanske kostchefen förstår och tänker om.

Mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons