Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ansvar för skolan

De senaste dagarnas skriverier om skolan och Hudiksvalls skolors resultatutveckling gör att en del frågor måste ställas, att slutsatser måste dras samt att någon form av ansvar måste utkrävas.

Annons

Problemen med skolans resultat i kommunen är ingen nyhet. Skolstrukturen har diskuterats gång efter annan, såväl tjänstemän som politiker har föreslagit lösningar. Lokalerna har diskuterats sedan tidigt 2000-tal men detta har alltid stannat vid diskussioner. Ingen verkstad har bedrivits så att säga.

På det pedagogiska planet presenteras hela tiden nya rön och idéer om hur undervisning ska bedrivas. Utredningar tillsätts och sedan händer – ingenting.

Kommunens skolledning har till uppgift att se till att undervisningen följer Skolverkets riktlinjer. Att eleverna får den utbildning de har rätt till. Det har inte fungerat. Jag återkommer med fler insändare om det.

Vad behöver göras? En bättre skola i Hudiksvall kräver ett tydligt mål. Vad vill vi uppnå? När det är fastställt kommer frågan om hur. Sedan kommer nästa frågeställning. Vem ska göra det?

Om det ska fungera måste ledningen vara tydlig genom hela organisationen från högste chefen, genom förvaltningen via rektorerna ner till lärarnivån. Det får inte finnas några oklarheter.

Grundskolechefen i kommunen bör ta sitt ansvar för utvecklingen.

Mischief

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons