Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ansvar för kaoset i vården

Svar till Björn Brink (14/8, 25/8).

Enligt Björn Brink var skattehöjningen nödvändig för att vinna tid inför kommande nedskärningar och besparingar, så att dessa kommer under mer ordnande former. Är det inte det den strategiska planen syftar till?

Annons

Bra att Centern tar så starkt avstånd från den, varje försök att återuppliva hela eller delar är i så fall ett gravt politiskt löftesbrott under nästa mandatperiod.

Argumentet att ingrepp man gör en gång i livet ska centraliseras är ju befängt. Således ska alla galloperationer, blindtarmar som avlägsnas, flertalet bråckoperationer, höftproteser etcetera etcetera centraliseras – varför inte till Statens Centrala Operationsenhet i Stockholm där alla svenskar opereras. Man kan trots allt bara ta bort blindtarmen en gång och byta höft två gånger.

Först då, med den ultimata centraliseringen, når kvalitén oanade höjder, när dessa väldiga volymer uppnås. Behöver vi något sjukhus i obygden alls? BB ska i så fall och i vart fall bort, kvinnor föder ju i snitt bara 1,8 gånger i livet... Det kan vi centralisera till, varför inte Örebro, mitt i landet?

Det glädjer mig att skrivningen av journaler börjat fungera igen, senast jag jobbade för två veckor sedan fanns fortfarande oskrivna anteckningar som jag dikterade i juni.

Om politiska beslut fattas, såsom rörande den patientnära administrationen, borde man kunna utkräva ansvar för det kaos man orsakat. Tanke och konsekvensanalys först och beslut sedan brukar vara en bra idé.

Och Björn Brink, jag är nog inte så felunderrättad och jag sprider inte fler rykten än vad politiker gör. Jag ser bara verkligheten från golvnivå i sjukvården, den verkar skilja sig markant från din.

Rene Klötz

Hudiksvall

läkare, icke politiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons