Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Symbol för liv och hopp...

Korset är en symbol för liv och hopp och är dessutom en stor tröst för många människor. Inte bara kyrkan har korset som symbol utan även Röda Korset har ju valt just den symbolen.

Annons

Svar till Anund Pihlström (2/3).

Så går det när man tar bort kristendomsundervisningen i skolan, kunskapen om vårt kulturella arv går förlorat. Jag har svårt att tro att påståendet om att korset för de flesta människor är en symbol för död och sorg. Varför skulle då en stor del av den svenska befolkningen gå runt med korset runt halsen? Korset är en symbol för liv och hopp och är dessutom en stor tröst för många människor. Inte bara kyrkan har korset som symbol utan även Röda Korset har ju valt just den symbolen. En värdig symbol för ett Hassela med stolta väckelsetraditioner.

Löjtnant Tony Tollin

Svenska Frälsningsarmén i Nordanstig

...och kärlek

Jag har ingen åsikt om huruvida det ska finnas ett kors i Hassela eller inte, men jag tror att jag törs påstå att du har fel när du säger att korset för de flesta människor i landet är en symbol för död och sorg. För mig och för de flesta människor jag känner är korset en symbol för kärlek, liv och glädje. Hoppas att ni kan enas om något som alla kan vara nöjda med i Hassela.

H. Sundberg

...och förlåtelse

Korset är inte en symbol för död och sorg. Det är den kristna trons tydligaste symbol för tro, kärlek, glädje och förlåtelse i och med att Jesus dog på korset för mänskligheten. Korset måste därför vara det mest positiva man kan resa upp över en by som Hassela. Heder åt Karl Åkerblom och hans insats för arbetet för korset till Hassela. Må hela Hasselabygden bli välsignad.

Erik Sjödin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons