Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT borde ge alla chansen att se programmen

/

Kjell Andersson tycker det är fel att SVT flyttade sim-EM till SVT Play. SVT ger Svar direkt.

Annons

Det är lagstadgat att den som äger en tv-mottagare måste betala tv-licens. Borde det då inte vara lagstadgat att SVT sänder så att alla kan se det som sänds på sina mottagare? Som det är nu, när programmen går över till SVT play, behövs det en internetuppkoppling som många äldre inte har.

Ett färskt exempel är, EM i simning, där SVT1 slutar att sända klockan 18 för att sedan hänvisa till webben i stället för att fortsätta i till exempel SVT 24, vilket skulle möjliggöra att alla skulle kunna se programmen till slut.

Kjell Andersson

Svar direkt

Hej Kjell!

Kul att du gillar sport och att du följer det vi gör. Vi på SVT Sport visar ju i stort sett allt vi sänder i SVT 1 eller SVT 2 och i vissa fall SVT 24. Vi sänder även allt detta i SVT Play eftersom en allt större andel av vår publik konsumerar sport via sin dator eller mobiltelefon. Men för att kunna nå hela befolkningen finns alla våra stora rättigheter i de två stora tv-kanalerna och kommer så att göra även i framtiden. Det är i SVT1 och 2 som en majoritet av vårt sportutbud finns.

Men ibland, som till exempel med EM i simning, kompletterar vi med att visa mästerskapet i Play vid de tillfällen vi inte får plats i tv. I exemplet du nämner så fanns inget alternativ efter klockan 1800 än att sända i Play. I SVT24 är det barn-utbud till klockan 21 och i SVT1 och 2 var det nyheter och andra fasta tablåsatta program. SVT ska klara av att hantera både sport och nyheter, samhälle, fakta och drama, barn och kultur. Och när utbudet är så omfattande som SVT:s kan det ibland bli så, att de sista minuterna av en sim-sändning i ett EM enbart kan visas i Play. 

Patric Hamsch

publiceringschef SVT Sport

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons