Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svikna väljare finns det gott om

/

Vi är säkert ett antal tusen väljare som känner oss besvikna på Stefan Löfvens (S) svikna vallöften, skriver Eimer Dahlberg.

Annons

Att före valet lova att inte höja skatterna på drivmedel och att inte röra rotavdraget, för att efter valet göra precis tvärtom. Detta är ett svek mot väljarna och det syns även på opinionssiffrorna.

Jag är övertygad om att många inte kommer att rösta på, eller tro på Socialdemokraternas vallöften i kommande val. Inför förra valet gjorde Göran Hägglund (KD) precis samma sak, när han i ren desperation lovade att sänka skatten på drivmedel, efter valet höjdes drivmedelsskatten. När det nu är så pass jämt mellan blocken så kan sådana här, mer eller mindre, medvetna svek bli helt avgörande för hur slutresultatet blir.

Jag tror att politiker i allmänhet och miljöpartister i synnerhet, inte begriper att höjda drivmedelsskatter innebär att i stort sett allting blir dyrare, som exempelvis transporter, mat, sjukvård, hemtjänst, kollektivtrafik och resor till från arbete och så vidare. Det lär finnas 250 000 fattigpensionärer i dagens Sverige, pensionärer som har cirka elva kronor i månaden över, sedan alla utgifter är betalda. Det finns även ickepensionärer som ligger på gränsen och som kommer att hamna i ekonomiska problem på grund av att drivmedelspriserna höjs.

Hur ska de mest utsatta i vårt samhälle klara av alla höjningar? Orsaken till den höjda skatten skulle vara, enligt Stefan Löfven, att det har varit låga bensinpriser en längre tid. Men såg verkligen inte Stefan Löfven att priserna var lika låga före valet?

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons