Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges fulaste infart

Om det skulle utses en tävling om den sämsta, fulaste infarten till ett modernt samhälle, är jag säker på att Ljusdal tar hem 1:a pris i alla kategorier. Har jämfört med alla andra infarter till olika samhällen ner till Gävle.

Annons

Här håller ni, Ljusdalsbor, på och kämpar i all välmening om ett fint centrum. Jo, riktigt så långt...

Men ni som håller i detta i kommunen, vore det inte på sin plats, att i första hand, se till att ha en inbjudande infart via järnvägen, framför allt när man kommer söderifrån eller när man lämnar vår fina hembygd, med södergående tåg!

Åk ut och titta, det ser ju för j-ligt ut! Från cirka en kilometer söderut där en gammal bilskrot var placerad, in till centrum med en återvinningsanläggning som avslutar med en alltför anskrämlig uppsyn! Och även däremellan all j-la bråte och skit som har placerats utmed järnvägen.

Om det skulle utses en tävling om den sämsta, fulaste infarten till ett modernt samhälle, är jag säker på att Ljusdal tar hem 1:a pris i alla kategorier. Har jämfört med alla andra infarter till olika samhällen ner till Gävle. Det finns inte en endaste en som kan eller går att jämföra med det fula man ser på infarten till Ljusdal. Är helt säker på att Ljusdals infart kan kallas den fulaste i Sverige!

Som en god jämförelse, om man bjuder in folk till sitt hem, där finrummet (läs centrum) är toppfint rent och snyggt, men innan man kommer dit så har man passerat entrén, hallen och köket, som är skitigt och en massa oreda. Vilka minnen tar man med sig hem efter en sådan inbjudan...

Det är det våra turister och även alla de som åker tåg förbi Ljusdal tar med sig, fy hur det ser ut runt Ljusdal. Det minsta man kan begära av dessa företag intill järnvägen, om de har den minsta självrespekt, omedelbart tar itu med att rensa och städa upp runt omkring sig. Vi övriga Ljusdalsbor, ska då åter känna respekt för er som gör detta. De som inte gör något, bör lämnas utanför och vi inte inhandla varor eller tjänster hos dessa.

I ett sista försök bör kommunen göra allt som går för att se till att de som inte agerar, göra åtgärder som blir nog så kostsamma för dem, som låter skiten och oredan ligga kvar, till skam för oss alla skötsamma Ljusdalsbor.

För ett renare Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons