Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges bästa skola, först nu?

Jag läser med förvåning att Ljusdals skola ska bli bäst i landet. Med förvåning menar jag inte att det är konstigt för mig att ha den ambitionen.

Annons

Med förvåning menar jag att det är konstigt att barn- och utbildningsnämnden och chefer med ansvar för utbildning först nu tänker göra Sveriges bästa skola.

Det är förvånande att det ska ta två år för BUN och chefer med ansvar för undervisning att läsa den ägarpolicy som BUN beslutade om april 2008. I den står att läsa att: "Utmaningen för BUN, förvaltningschef och skolledare är att göra Ljusdals förskolor/skolor lika bra, spännande, mångsidiga och kvalitetsorienterade som de bästa skolorna i landet!?

Lärarna i Ljusdals kommun har alltid ansvarat, självständigt och tillsammans med andra, för det pedagogiska uppdraget och vinnlagt sig om att skapa de bästa förutsättningarna för elevernas lärande med de resurser som de haft till sitt förfogande.

Därför är det även förvånande att inga lärarrepresentanter var inbjudna till gruppen med politiker och chefer med ansvar för utbildning när denna fråga diskuterades. Men det förstås, lärarna har redan läst både kursplan och ägarpolicy, och jobbar för att eleverna ska nå så höga kunskapsmål som bara möjligt.

I övrigt anser Lärarnas Riksförbund att ansvaret för skolan bör förstatligas.

Christian Jensen

kommunombud i Ljusdal

Lärarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons