Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige ska styras från Sverige

Junilistan vill att Sverige ska styras från Sverige och att all offentlig makt ska utgå från folket.

Annons

Junilistan är ett tvärpolitisk parti. Detta insåg väljarna redan vid EU-valet 2004. Då fick Junilistan över 14 procent av rösterna och tre mandat i EU-parlamentet. Vi säger ja till samarbete, men vill begränsa EU:s makt och inflytande. Junilistan vill att EU ska arbeta med gränsöverskridande miljöproblem och göra det enklare att resa och handla mellan EU-länderna. Vi arbetar för en bättre kontroll av EU:s avgifter och vill halvera EU-avgiften. Vi vill till att börja med upphöra att hjälpa Storbritannien att betala sin avgift. Junilistan vill behålla kronan som valuta och är emot Lissabonfördraget som ger EU mer makt. Den svenska kronan har genom nuvarande ekonomiska kris gett Sverige stora fördelar i exporthänseende.

Junilistan vill att Sverige ska styras från Sverige och att all offentlig makt ska utgå från folket. Alla makthavare ska kunna avsättas i allmänna val. Svenska folket ska i demokratisk ordning utse sin lagstiftande församling. För närvarande stiftas cirka 70 procent av våra nya lagar i EU. Icke folkvalda tjänstemän i EU-domstolen ska inte råda över svensk lag. Det tog 100 år för den svenske arbetaren att bygga upp sin anställningstrygghet. Det tog en sekund att genom Lavalldomen i EU-domstolen att rasera den. Europa ska inte bli en motsvarighet till USA och därför säger vi nej till ett Europas förenta stater. Junilistan vill inte se en icke folkvald EU-president som ska fungera som överordnad Sveriges statschef. Svenska unga män ska inte kunna beordras ut i krig av främmande makt det vill säga EU. Svenska soldater finns visserligen redan nu i Afghanistan och i Adenbukten för att jaga pirater men det är beslutat av Sveriges riksdag att de ska vara där.

På Junilistans valsedel hittar man namn med olika partibeteckningar bland annat före detta socialdemokrater, moderater, kristdemokrater och liberaler. Så oavsett hur man röstar i andra val kan man lägga sin röst på Junilistan i valet till EU-parlamentet den 7 juni.

Andy Pallin

Junilistan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons