Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige behöver värnplikten

Yrkesmilitärer och elitsoldater till landets försvar? Nej tack, Sverige behöver däremot ett utbyggt civilförsvar, fördelat över hela landet, till alla medborgares gagn och trygghet.

Annons

Övertro på elittrupper och kostsam sårbar teknik har ställt Sveriges befolkning utan skydd i händelse av naturkatastrofer, organiserad internationell brottslighet, epidemier och social oro. Det ideella civilförsvar som nu sittande regering genomdriver saknar all förankring hos folket, de flesta vet ingenting om den totala nedrustning som genomförs i hela landet.

Varför skall livsavgörande samhällsfunktioner baseras på ideellt arbete? Är det inte rimligare att våra skattepengar används till uppbyggnad av lokala organisationer som är tillgängliga, med resurser att hjälpa civilbefolkningen om något hotar dess tillvaro.

Allmän värnplikt behöver inte betyda att alla medborgare inkallas till militärtjänst för kortare eller längre perioder, ej hellre att den fastanställda befälsgruppen innehar rang och löner som samhället inte har det ringaste behov av.

Sverige behöver ett civilt försvar med försvarsmakten som organisatör, fördelat i mindre förband med minst en fast förläggning i varje län, och temporärt nyttjade anläggningar i varje kommun där förbanden tränas för att erhålla god lokalkännedom.

Norrländska Samlingspartiet förordar att Sverige skall behålla den allmänna värnplikten och i samarbete med civilförsvaret, sjöräddningen, fjällräddningen och brandförsvaret utgöra hela landets totalförsvar.

Statens enorma skatteintäkter från rikets resurser, såsom skogen, vattenkraftsenergin, turismen, sjöfarten, alla industrier och agrara näringar samt skattande civilbefolkning bör väl återinvesteras för att skydda landets egendom och folkets utkomst.

Ideellt arbete i all ära men ett ideellt civilförsvar är mer än ansvarslöst.

Sören Molander

Norrländska samlingspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons