Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt hyckleri i koldebatten

Svar till Jörgen Rystedt (
helahälsingland.se 12/7
) från Berndt Magnusson:

Annons

Tyskland har lyckats att vända på energiutvecklingen och både kärnkraften och kolelproduktionen minskar, samtidigt som produktionen av förnybar energi starkt ökar.

Kolet minskar för sakta eftersom USA dumpar billigt kol i Europa och utsläppsrätterna som skulle få till en minskning av kolelproduktionen har fallerat för EU, trots detta har användningen av kolel minskat sedan 1969 i Tyskland. Frankrike minskar också sin kärnkraft och ska upp till 40 procent förnybar energi inom 20 år. Inga nya kärnkraftverk har startat i Europa och det lär dröja innan det startar eller byggs nya. Reaktionen på debatten om brunkolet är intressant. Vet svenska folket att Vattenfall importerar 15 procent av sitt kol till Rotterdam från Colombia, från företag som driver företagen under vidriga förhållanden?

Än mer tveksamt blir det när svenska AP-fonder har satsat 1,5 miljard kronor i dessa företag. Är det inte ett tecken på svenskt hyckleri i koldebatten?

Sedan är det intressant att du och andra angriper MP. Men när förra regeringen satt vid makten angrep man Centern? Kanske du ska fundera över att nya energiuppgörelsen liksom även den förra togs med politisk majoritet! Varken MP eller Centern har politisk majoritet!

För att försvara kärnkraften behövs logiskt tänkande, Jörgen Rystedt.

Berndt Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons