Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svåra blanketter

"Vi gör aldrig fel!", säger Skatteverket till Dagens Industri med anledning av att årets deklarationsblanketter är på väg ut till oss skattebetalare. Alla fel skylls på de som lämnar uppgifter eller fyller i blanketterna.

Annons

"Vi gör aldrig fel!", säger Skatteverket till Dagens Industri med anledning av att årets deklarationsblanketter är på väg ut till oss skattebetalare.

Alla fel skylls på de som lämnar uppgifter eller fyller i blanketterna. Jag undrar om Skatteverkets informatörer över huvud taget försökt sätta sig in i hur det är att fylla i de närmast obegripliga blanketterna N3A och K10.

Trots att vi företagare försöker göra rätt riskerar vi ändå att det blir fel eftersom blanketterna är så svåra. Blir det sedan fel kan Skatteverket själv besluta om skattetillägg. Skatteverket borde därför tvingas till att skaffa sig en helt annan attityd gentemot oss vanliga företagare som inget hellre vill än att göra rätt för oss.

Hot och vedergällningar från myndigheter hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle där politikerna samtidigt tjatar om att de vill ha fler företagare.

Anonym företagare

– orolig för repressalier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons