Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar saknas från Söderhamns kommun

Den 29 maj publicerades på insändarsidan en skriftelse med rubriken: "Diskriminerar Söderhamns kommun handikapprörelsen?".

Annons

HSO hade väntat på svar ett helt år om de kunde få ett bidrag på 18 000 kronor för sina 14 föreningar med sammanlagt mellan 1 200 och 1 400 medlemmar. Svaret blev nej.

I min skrivelse påpekade jag den stora välviljan kommunen har att investera i diverse projekt i mångmiljonklassen. Trots att det står i Söderhamn vision 2012 att man ska kraftsamla för ett starkt kultur- och föreningsliv kan ni inte släppa ifrån er futtiga 18 000 kronor som skulle användas till att hyra en gemensam lokal.

Om jag vore politiskt aktiv skulle jag varje dag läsa insändarsidan för att se vilka synpunkter och önskemål som kommunens invånare diskuterar. Det är ju tack vara oss som ni blivit invalda i kommunledningen, och där sitter ni ju säkert i fyra år. Tyvärr är vi nog rätt så många som tycker att vi satsat fel. Men det är inte så långt till nästa val.

Som sagt, ett år fick HSO vänta på ett nekande svar till bidraget. Nu har det gått "bara" en månad sedan jag hoppades att någon ansvarig politiker skulle kunna svara på frågan varför de inte kunna bifalla önskemålet. Ni politiker är däremot kvicka på att använda insändarsidan för att, i mitt tycke, saluföra era egna partier och gärna klanka på era politiska motståndare. Men, svara på en enkel fråga från en medborgare, det gör ni inte. Jag tycker ni borde skämmas!

Till sist vill jag påpeka att jag inte är medlem i HSO, men tycker att de har behandlats orättvist eller rent ut sagt diskriminerande. Därför kunde jag inte hålla tyst.

Mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons