Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag teknik vid politikermöte

Lyssnade i lokalradion på fullmäktigemötet den 2 maj i den mån det gick att höra vad som sades

Annons

Det vore önskvärt om någon som är ansvarig för tekniken såg till att det finns mikrofoner som fungerar och används på rätt sätt. Den här kvällen verkade det bara vara en som fungerade normalt.

Bland annat vid redovisningen av "medborgardialog” hördes det bara vad den ena av personerna hade att säga, och det var säkert svårt för den oinvigde att uppfatta sammanhanget.

Vid den dialog som genomförts med en del av kommunens innevånare under våren har alltså politikerna fått underlag som är viktiga att satsa på i framtiden. Det nämndes då bland annat barn och ungdom, skola, turism, föreningsliv. Det nog så bra, men vad önskade de som inte hade möjlighet att delta i dessa dialoger? Jag tänker då framför allt på alla äldre som inte har tillgång till datorer för att kunna gå in på webben och chatta eller gå in på Facebook och Youtube som förekommit i detta sammanhang.

Det hade säkert gett ett annat utslag i enkäten om alla äldre hade getts möjlighet att få ett ord med i laget.

Då hade förmodligen prioritetsordningen blivit en annan och frågor som handlar om vård och omsorg av de äldre funnits med på listan.

Vill bara sluta med att uppmana de som ska se till att informationen via lokalradion fungerar då detta är enda mediet som många har tillgång till.

Olov Drebäck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons