Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surt sa räven – Thoresen

Under rubriken Moderaterna svek vallöfte påstår Sven-Åke Thoresen (4/4) att vi Moderater och majoritetspartierna (nuvarande majoritet) har lovat att Mo skola skulle vara kvar.

Annons

Det är sant men det ville inte Socialdemokraterna, som hade majoritet när beslutet om nedläggning from höstterminens början år 2010 togs i lärande- och kulturnämnden i maj 2009.

Vi moderater stred mycket för att Mo skola skulle vara kvar, det var den kommunala skola som redovisade de bästa resultaten. Föräldrarna var tidigt aktiva för att starta en friskola, om Mo skola skulle läggas ner.

Glada Hudikskolan lovade tidigt föräldrarna att starta en friskola och ville eventuellt hyra Moskolan, men det sa Socialdemokraterna nej till. Dessutom ordnades så att inredningen i skolsalarna togs bort (förstördes).

När Moderaterna och övriga majoritetspartier fick politisk majoritet från och med nyår 2011 hade Glada Hudikskolan och Sandvalla skolan startat med eleverna från Mo skola hade Socialdemokraterna sett till att det inte gick starta Mo skola. Det var friskolan som tjänade på nedläggningen av Mo skola.

Thoresen skriver: ”Men det är väl med är väl med detta som med alla andra svulstiga vallöften”, vilket inte är värt att kommentera, vi har haft majoritet i ett och halvt år.

Vilken utveckling åstadkom Thoresen och kompani under sexton år vid makten? Min uppfattning är att det till väldigt stor del var förvaltning.

Exempelvis hamnen där sossarnas startsträcka var tio år innan något hände – under Thoresens ”ledning”

Vi i nuvarande majoriteten har nu beslutat att omstrukturera grundskolans år 7–9 till fyra skolor och att övriga skolor har elever i klass 1–6. Partierna M, MP, FP och KD motionerade när vi var i opposition år 2008 om att redan då genomföra denna omstrukturering för att ge eleverna bättre förutsättningar och få ytterligare några av de cirka 100 per år som inte förmår bli godkända för gymnasiestudier, men det ville inte Socialdemokraterna och Vänstern som då hade makten.

Karl-Olof Tunelid

Nya Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons