Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sumpa inte arenachansen

På senaste tiden har debatten om en arena på Hällåsen varit livlig i media. Det är precis som det skall vara i ett demokratiskt samhälle. För att inte ta upp onödigt spaltutrymme för det som redan är sagt håller jag mig till en kortare sammanfattning.

Annons

Några av motargumenten har varit och är fortfarande är att vi ska satsa på vård, skola och omsorg och i detta finns det knappast något kontroversiellt. När vi ska sälja Söderhamn måste det antagligen finnas ett bredare erbjudande för att attrahera nya invånare. Det övergripande målet måste ändå vara att försöka vända befolkningstrenden och därmed få in mer skatteintäkter till just vård, skola och omsorg. Söderhamn bör ta till vara det relativt unika med Hällåsen när det gäller att ha många idrottsanläggningar samlade på ett och samma ställe. Det som saknas för att jobba mot en fullskalig idrottsturism är bland annat en hall för bandy med mera. Där kommer Broberg Bandy in i bilden som dessutom är ett Söderhamns största varumärken.

Det finns en seriös arenagrupp som gjort en kalkyl och budget för den tänkta anläggningen. Där sägs det bland annat att många andra aktiviteter ska inrymmas om det blir en framtida hall.

Broberg kommer sannolikt inte att kunna överleva som ett bandylag i elitserien eftersom förutsättningarna blir så mycket sämre än för lag som disponerar hallar och det gäller inte minst att utveckla och behålla spelare. Jag hoppas att kommunstyrelsen är så förnuftig vid mötet 29 november så att man säger ja till Arena Hällåsen och inte förstör den spirande framtidstro som finns både hos Broberg och kommunen i nuläget.

Jan Lindberg

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons