Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styv kuling mot vindkraft i Norrbo

Även den bäste av journalister kan ibland råka hamna snett. Det visar reportaget i lördagens HT om vindkraftsmötet i Norrbo Folkets hus den 19 april.

Annons

HT-reportaget inleds med att ”Det var inte ett sus av motstånd mot vindkraft på Järnblästen…”.

Upplägget var att fyra personer, som av olika skäl (till exempel som markägare och vindkraftsföretag) är mycket positiva till vindkraftsetableringen, fick en kvart var att framföra sina synpunkter. För dem som är skeptiska, allmänt eller just till etableringen på Järnblästen, fanns inget utrymme avsatt. Frågor hänvisades av tidsskäl till diskussionen efter kaffepaus. Därtill tillkom som extra punkt att projektledaren för etableringen informerade om avsiktsförklaring om bygdepeng. När diskussionspasset började hade HT:s journalist och fotograf redan lämnat mötet.

Det hade också flertalet av de skeptiker, som trots allt var med och lyssnade på de fyra föreläsningarna. Under diskussionen förmärktes faktiskt viss ”susning”. Men de flesta av motståndarna mot vindkraftsutbyggnaden kom över huvud taget inte till mötet. Ateister går sällan i kyrkan, och motståndarna till utbyggnaden finner det lönlöst att delta i vindkraftsföreträdarnas olika möten. Eller det som upplevs som propagandamöten. Tyvärr. Det finns ett tyst men utbrett motstånd mot utbyggnaden på Järnblästen. Delvis kom detta till synes i yttrandena till kommunen i samband med utställningsskedet.

Så att reportern inte upplevde någon ”susning mot vindkraften” på mötet var inte så konstigt. Ta bara inte det som intäkt för enighet i Norrbo kring frågan. Så är inte fallet.

Lena Bergils

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons