Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Styret i en kommun speglar näringslivsklimatet”

Svar på
S-Å Thoresens insändare (22/9)
: Så fort någon uttalar saker som är obekväma för majoriteten, är man inte verklighetsförankrad, och uttryck som "lågvattenmärke", "tunnor som skramlar" eller att "man inte är påläst", kommer som ett brev på posten från S-representanter. Det skriver Jonas Holm (M) i en replik.

Annons

Här kommer lite fakta för att upplysa Thoresen: Svenskt Näringslivs rankning görs i alla landets kommuner, 290 stycken, men SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) mätningen görs bara i strax under 200 kommuner.

Företagarna är väl de som verkligen ska uttala sig om ett näringslivsklimat i en kommun, eller hur? Nästan 32000 företagare i hela landet har svarat på enkäten. Det är denna enkät som kommunerna tittar speciellt noga på.

Under förra mandatperioden, då kommunledningen delvis bestod av personer från näringslivet och med företagarfokus, klättrade vi från slutet av denna lista upp till mitten. Sen sjönk vi igen i en mätning och nu har vi nästan – sedan S och V tog över ansvaret – sjunkit till botten.

Vi hade hela tiden näringslivet för ögonen. Stora satsningar gjordes, trots protester från den dåvarande oppositionen på utbildningen "Förenkla helt enkelt" för kommunanställda. Företagslots och medflyttarservice är andra exempel. Dessutom tillförde vi mer resurser till näringslivsbolaget. Vi hade en bra dialog med företagen, inte som nu är fallet med majoriteten – en monolog. Vi hade dessutom en bra attityd mot företagen. Det är skillnaden. Styret i en kommun speglar näringslivsklimatet. Vi har helt enkelt olika synsätt och prioriteringar.

Jonas Holm (M)

kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons