Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styr valåret satsningen?

Politiker och tjänstemän slår sig snabbt för bröstet då vi åker upp några pinnhåll på olika rankningskalor men det är samma personer som också sett till att vi hamnat där nere.

Annons

Kommunen har gjort en lista över satsningar som ska prioriteras, kunde vi läsa om i Kuriren den 16 januari.

Idé nr 1. I den ”norra staden” är kommunen beredd på att satsa pengar i spontanidrottsanläggningar.

Jättebra idé, men för flera års sedan la samma ledning ner dessa anläggningar på norra sidan om ån. Bland annat på Norrberget och bakom Enriset.

Nu är det valår och då gäller det att plocka poäng.

Idé nr 2. En vansinnig idé är att Strykjärnparken byggs igen. Vem i kommunstyrelsen vågar ställa sig på tribunen och säga att: ”allt bakom mig ska bort”. Denne får inga röster, så vem vågar?

Idé nr 3. Faxepark/Teleperformance behöver mer lokaler. Jag hoppas att inte kommunen tänker stå för detta då det finns tiotusentals kvadratmeter som är ledigt på bland annat Björnänge. Hela nuvarande Teleperformance ryms i dag i de lediga lokalerna som finns i före detta Ericssons lokaler.

Hur tänker kommunstyrelsen?

Vad kostade och vad åstadkom den centrumutvecklare vi har haft under några år?

Vilka företag har etablerat sig i Söderhamn de senast två åren?

Nu söker kommunen en näringslivsutvecklare igen. Hoppas att det blir en extern marknadsförare denna gång.

Politiker och tjänstemän slår sig snabbt för bröstet då vi åker upp några pinnhåll på olika rankningskalor men det är samma personer som också sett till att vi hamnat där nere. Ett vinstdrivande privat företag har bytt ut hela utvecklings- och marknadsavdelningen med dessa resultat.

Vad tänker kommunen göra?

Ytterligare ett bevis på bristande handlingskraft belyses i ”Tobaksuppdraget 2010”. Söderhamns kommun är som enda kommun i Gävleborgs län inte med i detta projekt.

”Vi hade ingen ledig kapacitet för detta uppdrag” sa man, i stället skickar kommunen hem personal med full lön i flera månader/år.

Tyvärr hjälper det inte att byta parti i nästa val för det blir i stort samma personer, alltså samma skrot och korn, oavsett partifärg.

BAT-man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons