Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strunta i Bergström och Thoresen

I insändare har Sven Bergström (13/8) kritiserat anonyma insändare. Han tycker det är ynkligt fegt av anonyma skribenter att inte våga stå med eget namn.

Annons

Han undrar också vilka pressetiska regler som HT stödjer sig på, när man ratar undertecknade insändare men ger plats åt vulgära påhopp under signatur.

Kommunalrådet Sven-Åke Thoresen håller i sin insändare (14/8) med Sven Bergström om att anonyma insändare är ett otyg, han undrar varför man inte vågar stå för sina åsikter med namn.

Jag tycker att ni som skriver insändare och är anonyma ska strunta i Bergströms och Thoresens angrepp. Rätten att vara anonym finns i grundlagen och gäller för skribenter och den som lämnar uppgifter till media. Lagen har kommit till för att garantera en offentlig granskning av makten. Man ska kunna lämna information och uttrycka sina åsikter utan att behöva oroa sig för repressalier.

Det finns säkert många olika anledningar till att skribenter vill underteckna med signatur, kanske för att slippa en snärt av partipiskan, man vill kanske inte stöta sig med arbetsgivaren, man vill kanske att insändaren ska bedömas efter sitt innehåll och inte efter vem som undertecknat den.

Det är inte så enkelt som att undertecknade insändare är seriösa och alla andra är oseriösa. Sven Bergström anser uppenbart att undertecknade insändare ska ha företräde och övriga insändare ska komma i andra hand.

Jag är övertygad om HT klarar av att sortera bort de insändare som inte hör hemma på insändarsidan oavsett om de är undertecknade eller har signatur.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons