Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort behov av oberoende granskning

I USA pågår idag rättegångar mot läkemedelsföretag och forskare där har det visat sig att många ”gurus” inom framförallt psykiatriforskningen anklagats för att mottagit svarta pengar av läkemedelsindustrin.

Annons

Svar till John Pettersson (9/10).

Jag vidhåller att det skulle behöva tillsätta en oberoende kommission som i sitt uppdrag skall se över om det finns kopplingar mellan sakkunniga, forskare och läkemedelsindustrin.

I USA pågår idag rättegångar mot läkemedelsföretag och forskare där har det visat sig att många ”gurus” inom framförallt psykiatriforskningen anklagats för att mottagit svarta pengar av läkemedelsindustrin. Som politiker blir jag skeptisk till forskarnas slutsatser och deras trovärdighet när deras forskning uteslutande betalas av läkemedelsindustrin.

Sist men inte minst när det gäller denna forskning och evidensen finns ett ordspråk som väl passar in här ”Man sågar inte av den gren man sitter på”. Och som politiker är uppdraget att förvalta skattepengarna till medborgarnas bästa och att pengarna används till vård och omsorg och inte okontrollerat betalas ut till läkemedelsindustrin.

Tommy Ljung (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons