Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störande tjatter i kyrkan

Jussi Björlingsällskapet anordnade på måndagen en konsert i Voxna kyrka. En mycket varm tillställning (+ 30 grader inne i kyrkan).

Annons

Medverkande var bland annat tre operasångare varav en utgjorde mottagare av 2010 års Jussi Björlingsällskapets pris. Huvudkonserten föregicks av att den kände dragspelaren Sone Banger från Los skulle (enligt programbladet) värma upp publiken med opera- och operettmelodier.

Under det att denne eminente och urskicklige dragspelare spelar dessa melodier surras det något makalöst från flertalet i den talrika publiken. Ett kafferepsliknande tjatter där jag nästan vill påstå att Sone Banger överröstades av människor som tydligen inte vet att respektera en artist. Däremot satt alla i publiken tysta och andäktiga under den resterande konserten, sånär som på de befogade applåderna och hade tydligen, plötsligt lärt sig hur man uppträder som publik.

Den filminspelning som var tänkt att göras från läktaren i samband med konserten och som skulle utgöra en del av en dokumentärfilm som håller på att spelas in, gick om intet tack vare detta orala tjatter i början på konserten.

Skärp er publikum!

Hans-Gunnar Olsson

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons