Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora ord behövs ibland

Svar till Hans Backman (25/8).

Annons

Jag använder stora ord när det gäller avskyvärda dåd som ert tilltag att ta ifrån över 100 000 människor deras försörjning.

Jag vet inte vilken verklighet du lever i, men i den riktiga är faktum att nästan ingen av dem ni tvingat till AF har rätt till a-kassa, hälften var så sjuka att inte ens ni kunde förneka det, några hundra har fått jobb och resten har blivit hänvisade till att tigga om försörjningsstöd från sociala myndigheter. För att komma i åtnjutande av sådant stöd måste man först tömma sina eventuella tillgångar, till exempel sälja sitt hus och sommarstuga. Det kallar jag för deportation.

Kommunerna, vilka redan gick på knäna ekonomiskt, ser nu en lavinartad ökning av sociala nämndernas utgifter. Alternativen är att antingen ytterligare försämra förskola, skola, omsorg, föreningsstöd och så vidare eller höja kommunskatten. Det senare innebär att de blå dunster ni slagit i ögonen på vanliga löntagare att de fått ökade inkomster i form av jobbskatteavdrag fullständigt förlorar sin verkan. Naturligtvis ska alla som drabbats av långtidssjukskrivning ges en möjlighet till rehabilitering och återgång till yrkeslivet, men inte genom misstänkliggörande och tvång.

Jörgen Myhrman (V), plats 2 till kommunalvalet Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons