Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora ord av Lindestam i kommunfullmäktige

Sven-Erik Lindestam använder sig av stora ord när han uttalar sig i kommunfullmäktige angående min motion om en markanvisningstävling för ett nytt boende för äldre i Söderhamn kommun, skriver Annika Persson, f.d. gruppledare Liberalerna.

Annons

Han säger bland annat att förslagen inte är anständiga och att det är kommunalrättsvidrigt att bifalla den. Han efterfrågar också en finansieringsplan och han svänger sig med ekonomiska termer och siffror.

Det är då viktigt att komma ihåg att inget av detta är relevant för motionen. Min motion handlar om att jag vill att kommunen ska utlysa en markanvisningstävling för att möjliggöra att någon annan kan bygga. Ja, ni läste rätt, någon annan. Inte kommunen och i och med detta uppkommer inte heller någon byggkostnad för kommunen. Men kommunen kommer självfallet att betala för de platser som nyttjas.

Omvårdnadsnämnden har tydligt uttalat att det finns ett ökat behov av äldreboende i framtiden. Och visst kommer det att krävas ytterligare utredning om antalet platser, geografisk placering, etcetera, innan en markanvisning kan komma till stånd. Men beslutet i fullmäktige av de röd-gröna partierna med stöd av pensionärspartiet innebär att man inte vill släppa in andra aktörer än kommunen.

De stora förlorarna är de äldre i Söderhamn som nu sannolikt får vänta längre på nya äldreboenden och inte heller får frihet att välja mellan kommunala och enskilda boenden.

Den här charaden handlar enbart om att man från den styrande minoriteten inte vill att någon annan än kommunen ska få bedriva verksamhet av välfärdstjänster. Man vill inte tänka nytt och kreativt för Söderhamns bästa utan fortsätter förvalta som man alltid gjort med samma dåliga resultat.

Annika Persson

f.d. gruppledare Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons