Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora krav på partierna

Svar till Björn (23/9).

Låt mig först slå fast att Folkpartiet värnar vars och ens rätt att tycka och att uttrycka sin personliga åsikt. Det gäller även Björn och de många som röstat på Sverigedemokraterna.

Annons

Låt mig sedan konstatera att inget parti så tydligt som Folkpartiet sagt ifrån att vi inte kommer att samarbeta med eller göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Utifrån vår syn på mänskliga fri- och rättigheter är det otänkbart att samverka med ett parti som inte accepterar den grundläggande principen om allas lika värde och rättigheter.

Nu har vi hamnat i ett mycket besvärligt parlamentariskt läge i Bollnäs kommun. S och C har fått ett klart besked av väljarna vad de tycker om det som hänt den gångna mandatperioden. Också M har förlorat väljare i ett val där partiet på riksnivå gått framåt. Av de etablerade partierna är det bara Folkpartiet som gått framåt, medan Sverigedemokraterna och Bollnäspartiet fått nio av 45 ledamöter i fullmäktige.

Det ställer stora krav på de etablerade partierna att hitta en samtalston som gör det möjligt att hitta breda lösningar där Sverigedemokraterna inte får inflytande över Bollnäs utveckling.

Signaturen Björn har satt ett lågvattenmärke för hur vi inte ska föra det politiska samtalet. Det måste präglas av respekt för väljarna. Det gör det inte om man försöker lägga ut dimridåer och sprider halvsanningar.

Peter Nordebo (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons