Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa inte parboende i äldreomsorgen

Ska kommunen få sätta stopp för ett livslångt förhållande? Nej, tycker vi Sverigedemokrater i Söderhamn.

Annons

Vi har lämnat in motion om parboendegaranti. Ska verkligen ett par som har levt större delen av sitt liv tillsammans behöva skiljas åt, när en av dem blir sjuk?

Omsorgsnämnden har avslagit motionen. Tycker det är mycket tragiskt och hjärtlöst när man gör på detta viset. Att boendena bara skulle bestå av friska personer när den sjuka i förhållandet går bort, är ju bara ett dåligt argument. Det finns lösningar till detta, om man vill lösa det.

Har Bengt-Olov Hedman, ordförande i omsorgsnämnden, tänkt på alla positiva saker som det för med sig, när en till exempel dement person får vara tillsammans med sin make/make i stället för att plötsligt skiljas åt?

Hedman ställer sig frågan om man ska tänka med hjärtat eller hjärnan. För oss Sverigedemokrater är den frågan enkel, man ska självklart tänka både med hjärtat och hjärnan. Att man efter ett helt liv tillsammans ska separeras bara för att den ena blir sjuk är just sjukt. När man gifter sig så ingår man ett förbund med varandra. Ska omvårdnadsnämnden stå över detta när paret kanske behöver varandras stöd mest under sin livstid? Vi skäms å nämndens besluts vägnar.

Nu hänger det på kommunfullmäktige, kommunens högsta beslutande organ, att visa vad de tänker med, hjärta eller hjärna eller båda delarna.

Sverigedemokraterna i Söderhamn

Kenneth Thuring, Daniel Persson, Börje Strömberg, Bo Dahlin, Christina Thuring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons