Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa den sociala utrotningen av svaga

Sjuka som bedömts och utretts av expertis och har läkarintyg, friskskrivs av amatörer utan någon som helst medicinsk kunskap, handläggarna på försäkringskassan.

Annons

Sjuka som bedömts och utretts av expertis och har läkarintyg, friskskrivs av amatörer utan någon som helst medicinsk kunskap, handläggarna på försäkringskassan. Inget riksdagsparti vill avskaffa detta system!

Riksdagen har med acklamation avslagit en motion, som skulle ge sjuka och andra som tvingas överklaga myndigheters beslut, samma rätt som kriminella, det vill säga allmän rättshjälp.

Självklart så räknar myndigheterna med att, precis vad som sker, att de svaga grupperna vare sig orkar eller har möjlighet att överklaga! En sjuk kan "dömas" till valet att arbeta tills denne stupar, alternativt bosätta sig på gatan! Socialbidrag? Nej det får du inte om du inte står till arbetsmarknadens förfogande!

Det finns två kategorier människor i dag som aldrig vet när och/eller om de får några pengar så de kan äta, betala hyra, köpa medicin och så vidare. Det är alla som har aktivitetsstöd och/eller är beroende av socialtjänsten för att överleva. Ett rimligt krav är att man inför en fast utbetalningsdag för dessa grupper. Ingen "vanlig människa" skulle acceptera att man aldrig vet om eller när man får sin lön!

De svagaste grupperna måste även få en möjlighet att välja bort kränkande myndighetsutövning. Inför medborgarlön! Det skulle kosta, enligt miljöpartiets gamla, numera nedlagda förslag, 50 miljarder kronor. Avskaffandet av förmögenhetsskatten kostade 60 miljarder. Det här skulle innebära att myndigheter fråntas rätten att, bokstavligen, sitta och bestämma huruvida människor skall ha rätten av leva.

Jag personligen kommer att ta till vilka metoder som helst, inom ramen för icke våldsprinciperna, för att uppmärksamma den sociala utrotning som pågår. Det är en ren utrotning av svaga individer som pågår, ett mordmaskineri. Det handlar för egen del om att rädda livet både på mig själv och andra, bokstavligen

Mats Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons