Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa bluffarna

Vi har tidigare från Centerpartiet i Ljusdal uppmärksammat det stora och hela tiden växande problemet med bluffakturor, med såväl bearbetning av våra riksdagsmän samt frågor till justitiedepartementet.

Annons

I onsdagens Ljp fick bevis på att detta gissel för företagarna fortfarande frodas och genom att läsa Svensk Företagarförenings Varningslista skräms man av omfattningen såväl som av metoderna som tyvärr blir mer och mer förslagna i avsikt att parasitera och svindla egenföretagare.

På en fråga ställd till vår riksdagskandidat Anders W Jonsson har vi fått svaret att åtgärder för att stävja denna företeelse är under bearbetning och i ett första steg bygger på att omöjliggöra dessa individers möjlighet att hota med inkasso och därtill en följande sänkt kreditvärdighet.

Vi från Centerpartiet i Ljusdal anser att det är av yttersta vikt att något görs och det med kraft för att stoppa en bransch som omsätter miljoner om inte miljarder. Det kan knappast vara rätt att vissa företagare har satt i system att aldrig i ett telefonsamtal från en uppringande säljare någonsin säga orden ”jag” eller ”ja” i syfte att försvåra för dem som använder bandinspelningar samt utnyttjar tekniken till att ”klippa och klistra” ihop ett för dem ”bevis” på att den uppringde accepterat en affärsöverenskommelse.

Jörgen Brink (C)

Helena Brink (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons