Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolt över att Söderhamn tar ansvar

/

Åsikten ”gärna HVB-boende, men inte som granne till mig”, kan jag inte se som annat än empatilöshet, skriver Maria Hansson Nielsen (KD) med anledning av debatten som uppstått kring HVB-boendet i Ljusne.

Annons

Jag läste på Helahälsingland.se om en namninsamling på Facebook, mot ett nytt HVB-boende för ensamkommande i Ljusne. Den som startat namninsamlingen påstår att den inte är emot ett HVB-boende som sådant, men vill inte ha det på granntomten. Personen anser att säkerheten inte är garanterad för dem som är bosatta i området. Åsikten ”gärna HVB-boende, men inte som granne till mig”, kan jag inte se som annat än empatilöshet.

Jag personligen är mer oroad över risken för att HVB-boendet inte kan garantera de boendes säkerhet, med en granne som har denne typ av förutfattade, och ogrundade åsikter om sina medmänniskor.

Jag är stolt över att Söderhamn är en kommun som tar ansvar och hjälper flyktingar, och jag kan inte annat än berömma alla de Ljusnebor, som sträcker ut sina armar och säger välkommen till de ensamkommande barn och ungdomar, som ska bo på det nya boende.

Maria Hansson Nielsen (KD)

medmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons