Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt i matsalen när många elever ska äta

Jag tycker att skolmatsalen inte är någon trevlig plats att äta på! Det är stökigt, lite platser och mat på borden. Vi är F–9-elever på Vågbroskolan och då är det många som ska äta, skriver insändaren.

Annons

Oftast kommer det klasser ganska så tätt inpå varandra. Vissa dagar blir det kaos. När det är god mat som de flesta tycker om så får man stå i kö i cirka 20 minuter av vår 30 minuter långa lunch. Då hinner man bara slänga i sig maten innan man måste iväg på lektion. Vilket leder till att eleverna blir trötta, hängiga och ofokuserade!

En annan sak är att det ligger nästan alltid mat på borden på grund av att matpersonalen tog bort brickorna. De säger att de tog bort brickorna på grund av att de var för tunga att bära och för svåra att diska. Men det blev många konsekvenser av det. Det första är att borden och stolarna blir kladdiga av att maten hamnar där i stället för på brickorna. Det andra är att det är väldigt svårt att bära allt. Speciellt för de lite yngre eleverna med små händer, det kan vara svårt att balansera allt.

Lilly Bäcklin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons