Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd till Funderande norrlänning

Annons

Funderande norrlänning beskriver i Kuriren 10/7 det ekonomiska och orättvisa livet efter fyllda 65. Här får han medhåll av mej och många andra som inte har tillskansat sig höga löner och därmed höga pensioner på ett otillbörligt sätt.

Att under ett arbetsliv göra rätt för sig för en sketen lön, och vid 65 års ålder få allmosor i form av en ännu sketnare pension känns för många av oss kränkande när det ställs i relation till vad "de betydande personerna i samhället" tillskansat sig.

Så, vad finns det för motmedel?

1) Rösta i september 2010! Det får med stor sannolikhet inga eller mycket små effekter för vanligt folk.

2) Engagera sig politiskt? Ja, dock finns en naturlag som fördröjer effekten. Nämligen den att du måste under ett antal år vara en så kallad ja-sägare. Därefter kanske du räknas som tung politiker vars röst kan göras gällande.

3) Jobba på så gott du kan och orkar, lite vid sidan om. Alltid finns någon som kan behöva lite hjälp. Detta kan till en del hjälpa till att förgylla tillvaron. Kanske till en biltur i den gamla bilen, den som du skulle vilja byta mot en mer miljövänlig.

Samvete? Ja, men Du har ju jobbat ett helt liv, betalat skatt och varit samhällstillvänd, och nu står du där och vänder på varenda krona och betalar högre skatt än de som tjänar mer.

4) Ta ut de eventuella sparslantar du placerat hos banken och sy istället in dem i madrassen, räntan är lika. Försök att konsumera mindre om det går.

Funderande norrlänning har förmodligen rätt när föreslår sänkt skatt till de som har låga pensioner. För närvarande betalar pensionärer högre procentuell skatt än andra!

Dessutom ska den så kallade bromsen slå till kommande år! Otroligt.

Funderande norrlänning tror att en sådan åtgärd skulle ge röster åt det parti som genomför detta. Ja, troligen.

Centerpartiets ledare Maud Olofssons kommentar lämpar sig inte i skrift.

Gamle Svarten.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons