Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenegård ett slags kulturpolitik!

Stenegård är åter på tapeten. Stenegård är, och bör vara en kulturinstitution, och bör som sådan diskuteras. Den bör vara en bild av en kommuns, en regions vilja, att tala om sig själv.

Annons

Kommuner som inte bygger festplatser, folkparker, idrottsanläggningar är inga kommuner. Gruvorter, kyrkbyar. Alla skapar de vilja, till mötesplatser, för att försöka begripa sig själva.

Det gamla ordet för skådespelare, eller dans, som lekare och lek, är lika tänkvärt som uttrycket, ”Den allvarsamma leken”.

Där befinner sig Stenegård! Som plats är den fullkomligt genial. Den presenterar ett landskap. Delar i en region! Gården skulle kunna fungera även vintertid.

Skulle kunna vara del i regional marknadsföring. Varför det gått som det gjort, ställer frågor kring kommunal, som övrig kompetens, lyhördhet och analys. Vad behöver vår kommun? Vad behöver Hälsingland? Hur bygger man kulturpolitik? Den tomma stolen, som alltid bör finnas vid samtal, symbolen för de generationer som tar över vår generations beslut. Att sälja Stenegård, är en bluff. Skadar vår kommuns framtid, mer än det räddar! Gör vår kommun, än mer ideologiskt fattig! Använd sommaren till ett idéarbete kring en förnyad Stenegård.

Leif Andersson

Karsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons