Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statlig a-kassa

För oss är det självklart att människor som förlorar jobbet ska ha rätt till en bra arbetslöshetsersättning. Därför är det fel att a-kassa ska vara frivillig och skötas av facken.

Annons

2006 var det 700 000 personer som stod utanför a-kassan. När avgifterna ändrades valde ytterligare 400 000 att lämna a-kassan.

Vi tycker att alla solidariskt ska vara med och stötta dem som blir arbetslösa. Det kan inte vara så att den som inte riskerar att någonsin bli arbetslös ska kunna undandra sig det gemensamma ansvaret.

När finanskrisen kom och arbetslösheten steg kraftigt var det framför allt ungdomar som drabbades. De har aldrig haft en chans att bli medlemmar eller kvalificera sig för a-kassa vare sig med de regler som gällde före 2006 eller de regler som gällt efter 2006.

Vi tycker att alla ska betala till en arbetslöshetsförsäkring. Den ska inte skötas av facken utan precis som sjukförsäkringen av staten. Den ska också ge alla skydd vid arbetslöshet. Våra ungdomar ska inte behöva gå till socialen när de blir arbetslösa.

Laila Thoreson (C)

Ingrid Olsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons