Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt stöd för lägre ungdomslön

En ny undersökning som United Minds har gjort på uppdrag av Centerpartiet visar att stödet hos allmänheten är stort för förslaget om introduktionslöner, trots den senaste tidens häftiga debatt om förslaget.

Annons

Mest intressant är kanske att 59 procent av de rödgröna väljarna tycker att arbetslösa ungdomar ska kunna ta ett jobb till en lägre ingångslön för att komma in på arbetsmarknaden.

Med undantag för Vänsterpartiet är en majoritet av sympatisörerna till samtliga partier i riksdagen positiv till förslaget. Bland borgerliga väljare är stödet på 88 procent. Totalt anser 71 procent av svenskarna att arbetslösa ungdomar ska kunna ta ett jobb till en lägre ingångslön.

Undersökningen visar på en bred tro på att introduktionslöner skulle göra det lättare för arbetslösa ungdomar att få ett jobb. Majoriteten, 53 procent, anser att fler arbetslösa ungdomar lättare får ett jobb med lägre ingångslöner.

Att så många delar Centerpartiets uppfattning i frågan väcker hopp om att vi kan skapa en hållbar jobbpolitik som gör att fler människor kan få in en fot på arbetsmarknaden.

Kalle Khalidy, vice ordförande, Centerpartiet i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons