Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stärkt samarbete med näringslivet

Svar till Sven Bergström med flera (1/9).
Jag har full förståelse för att Sven Bergström efter många år i politiken, och strax 60, känner att han inte tycker att han kan upprätthålla glöden i fyra år till. Att han hellre ser fram mot fler timmar med röjsåg, planteringsdon och vedhuggning på egen gård som han sa i HT den 20/1 2010.

Annons

Nu är det ändå så att han är den som påstår att högerkartellen i Hudiksvall har ett genomarbetat och ansvarsfullt budgetalternativ, detta är inte sant. Svara på frågan: hur ni i kartellen skall finansiera ett badhus med 50-metersbassäng, två nya kulturhus, investeringar för hundratals miljoner och kraftigt ökade driftskostnader? Dessutom ger ni ut nya kostnadsdrivande vallöften i ert tolvpunktsprogram. Ni borde väl ändå i anständighetens namn tala om hur ni ska finansiera denna löfteskarusell som nog är en av de värsta i vår lokalpolitiska historia.

Klarar ni inte av detta så får ni väl följa Kristdemokraternas exempel och ta hit en minister för en lokal debatt när man inte klarar av den själv. Ni kanske skulle be Anders Borg komma och förklara sambandet mellan investeringar, driftskostnader och intäkter i den kommunala verksamheten.

Vi i S och V kommer inte att äventyra skattebetalarnas pengar genom att köra fram ofinansierade investeringar. Vi tänker fortsätta med full kraft att ta ansvar för den här kommunen och fortsätta att jobba för att förstärka den positiva utveckling vi nu är inne i med sjunkande arbetslöshet, befolkningsökning och en mycket positiv utveckling vad gäller etablering av nya företag i kommunen.

Vi kommer att fortsätta att jobba för ytterligare fördjupning av samarbetet med näringslivet, dels genom kommun och näringsliv i samverkan, KNS, men också genom att under nästa år se över hela vår näringslivsorganisation och det arbete som bedrivs där, allt i syfte att förstärka samarbetet med näringslivet i kommunen.

Sven-Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons