Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stärk åkerinäringens konkurrenskraft

Svensk åkerinäring kräver inga subventioner. Allt vi vill är att vi får samma konkurrensförutsättningar som de utländska aktörerna så att vi kan fortsätta att tryggt och säkert leverera de varor som industrin och privatpersoner vill ha!

Annons

De senaste veckornas väder har bland annat satt fokus på sårbarheten i det svenska järnvägssystemet.

Förutom att många svenskar drabbats privat, så har också svenskt näringsliv drabbats hårt för de godstransporter som går på järnväg. Förseningarna har varit avsevärda, och äventyrat produktion vid stora basindustrier (till exempel Sandvik).

Låt mig en gång för alla klargöra att jag tycker att samverkande transportslag är bra, de är bra för miljön och är kostnadseffektivitet. Svensk åkerinäring är en stor utnyttjare av järnvägstransporter i så kallad kombitrafik.

Men återigen har det visat sig att det mest flexibla transportslaget vi har i Sverige är lastbilen! Under den här svåra väderperioden har duktiga yrkesmän tagit sina stora fordon tryggt och säkert med sina laster till mottagarna – allt till gagn för svensk industri!

Det är i det sammanhanget väldigt nedslående att konstatera att vi har politiker med mycket liten insikt i branschens problem och förutsättningar, vilket gör att den i världsklass inhemska åkerinäringen slåss emot mycket orättvisa konkurrensvillkor gentemot utländska aktörer!

Åkerinäringen i Sverige har de senaste åren mycket målmedvetet och uppoffrande gjort mycket för att minska miljöpåverkan, höja kvaliteten, rensa bland oseriösa aktörer etcetera. Många åkeriföretag är i dag både miljö- och kvalitetscertifierade.

Svensk åkerinäring kräver inga subventioner. Allt vi vill är att vi får samma konkurrensförutsättningar som de utländska aktörerna så att vi kan fortsätta att tryggt och säkert leverera de varor som industrin och privatpersoner vill ha!!

Eddie Hansson

verkställande direktör Söderhamns LBC AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons