Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängning drabbar barnen

Annons

Under tidigare mammaledigheter har den öppna verksamheten vid Järvsö kyrka varit en given samlingspunkt för oss som är hemma med små barn. Där har våra barn kunnat leka med jämnåriga och vi vuxna har haft en plats att mötas på.

Under denna vinter har vi vid ett flertalet tillfällen funnit dörren "stängd" varför?

Först var verksamheten öppen varannan vecka men nu verkar det inte vara något mer öppet hus verksamhet alls. Då frågan ställs till kyrkans personal har vi fått svaret att församlingen saknar en präst vilket gjort att verksamheten prioriterats bort. Vi frågar oss därför: Varför ska alltid barnen komma i kläm i vårt samhälle?

Vi föräldrar betalar kyrkoskatt och har uppskattat den verksamhet som församlingen har erbjudit oss. Visst kan vi åka till Ljusdal för att träffa andra barn och mammalediga på deras öppna förskola, vilket vi också gjort. Men det är inte alla av oss som har möjlighet att ta oss så lätt då inte alla har körkort.

Återigen varför ska barnen alltid vara de som ska flytta på sig. Vi är övertygade om att det kunnat tas in personal för att hålla verksamheten öppen då det inte rör sig om så många timmar per vecka. Men finns inte viljan så...

Mammor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons