Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stäng ridskolans infart

Läste häromveckan att Östanbräcks ridskola vill ha sänkt fart på Östanbräcksvägen.

Annons

Anledningen var att deras in- och utfart känns farlig och att en allvarlig olycka hade kunnat inträffa då en lösspringande häst befunnit sig på vägen då den kastat av sin ryttare.

Min fundering är hur kan de själva förändra sin verksamhet för att anpassa sig mot vägen? Den är i sig rak och fin, det är gott om sikt vid både deras infart och övriga anslutningsvägar, det finns ett staket längs efter hela rakan där deras ridstigar finns. Kanske dags att stänga infarten? De har en alternativ infart redan i dag via genvägen till Högliden, där är det 50 och usel väg så naturliga fartgupp är redan inbyggda.

Vi har ryttare och travekipage runt hela kommunen som med jämna mellanrum ramlar av och hästen skenar på vägen, oavsett hastighet så är det farligt. Kanske vi ska sänka alla vägar till 30 så de kan rida "säkert" överallt?

Just nu är det någon som rider med stor häst på slingan på Öster och lämnar kratrar och dynga efter sig. Ett önskemål från oss som dagligen trafikerar Östanbräcksvägen är att en del av den reserveras för fotgängare och cyklister, räcker med reflexstolpar lika som i Ljusdal. Vi har trots allt en hel del skolbarn som inte får skjuts till Östra skolan, och som måste cykla på en 30 centimeter bred vägren.

Så mitt önskemål är; behåll farten, stäng ridskolans infart, markera en cykelväg.

Lena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons