Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stäng inte simhallen i Arbrå!

/

Varför ska allting finnas i Bollnäs och inte i samhällena utanför tätorten? undrar Besvikna Arbråbor apropå förslaget att stänga simhallen i Arbrå.

Annons

Kostnaden för att bussa elever till Bollnäs beräknas till cirka 100 000 kronor per år, men eleverna tappar även viktig undervisningstid på grund av att tid går åt till att ta sig till och från Bollnäs. Detta går inte att mäta i pengar, men är inte våra barns undervisningstid värdefull?

Finns det kapacitet i Bollnäs simhall att ta emot elever från både Vallsta och Arbrå skolor plus alla andra som utnyttjar simhallen i Arbrå? Antalet besökare till Arbrå simhall har ökat från år 2015 till 2016. Simhallen är en viktig träffpunkt för barnfamiljer, motionärer och olika gruppaktiviteter.

Läs mer (+): Arbråborna känner sig svikna .

Om simhallen hade underhållits tidigare hade det inte krävts lika stora renoveringar nu. Dessutom, vem har räknat ut kostnaden för att renovera? Det går säkert att göra det billigare men när det är något kommunen vill lägga ner tar man till ordentligt till skillnad från när kulturhuset renoverades och brotorget gjordes om. Då räknade man "fel" åt det andra hållet och det är inte enda gången kommunen räknat fel.

Tänk om och tänk rätt när beslut ska fattas. I teknik- och fritidsnämnden finns heller ingen politiker från Arbrå som kan förstå och vill försvara vikten av att det finns en simhall i Arbrå.

Centraliseringen av alla samhällsfunktioner i kommunen måste få ett stopp så att inte de mindre orterna dör ut.

Besvikna Arbråbor 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons