Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ upp för våra barn

För snart ett år sedan gav jag upp. Jag insåg att jag inte kunde hjälpa mitt barns sätt att dämpa sin ångest.

Annons

Mitt barn har i flera år gått på BUP för att bearbeta sin ångest, men detta har inte hjälpt. Ett alkoholberoende eskalerade så socialtjänsten beslutade om behandlingshem.

Efter flera rymningar därifrån blev det LVU (alltså Lagen om vård av unga. Man beslutade om behandlingshem utan avbrott, som det står, vilket betyder tills behandlingen är klar.

Men nu ska ju socialtjänsten spara 19 miljoner detta år (hmmm... kulturhus?) och man har då kommit på den briljanta idén att de ska ta hem alla ungdomar, oavsett problematik?!

Vad detta innebär förstår ju alla. Det innebär att de inte hinner genomgå sina behandlingar, vilket leder till att de inom kort kommer att vara tillbaka i sina destruktiva beteenden igen. Smart!? Jag undrar, varför skickades de i väg i första hand? Jo, för att den vård de behöver inte finns i kommunen! Vad har förändrats? Absolut ingenting!

Skämmes politiker! Hur i hela friden tänker ni? Ena stunden säjer ni att ni ska bekämpa drogerna i Bollnäs och i nästa stund så har ni inte råd. Vad kommer detta att kosta i längden? Sjukvård, socialbidrag, brottsligt och så vidare? Hur många fler ungdomar ska behöva dö i Bollnäs för att ni ska vakna eller inse hur läget är i Bollnäs?

Jag kommer att kämpa allt jag bara kan för att mitt barn ska få rätt vård och jag hoppas att ni föräldrar, som är i samma situation som jag, orkar ta striden. Det finns många sätt att kämpa mot detta vansinne. Tidningar, tv, advokater med mera.

Bollnäs kommuninvånare! Ta striden med oss, vi behöver all hjälp vi kan få. Många av oss orkar inte strida på grund av allt vi gått igenom redan. Stå upp och ställ upp.

En mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons