Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ upp för ambulanspersonalen!

/

Vissa saker kan jag acceptera att vi får klara oss utan, men livsviktiga områden som sjukvård och i det här fallet ambulanspersonal, där finns inget att dra in på längre! skriver insändaren.

Annons

Nu är det dags att agera, innan det är för sent. Jag har liksom några andra valt att bo på landsbygden, medveten om dess för- och nackdelar. Vissa saker kan jag acceptera att vi får klara oss utan, men livsviktiga områden som sjukvård och i det här fallet ambulanspersonal, där finns inget att dra in på längre!

Läs även: Ambulanspersonalen i Söderhamns sparförslag – dra ner på chefer och inför dygnspass

Nyligen kunde vi läsa om Regionens studieresor till San Francisco och Kaiser Permanente, som i sin tur uppges hämta sin inspiration i Jönköping. Hade det inte varit klokare att vända sig direkt till Jönköping och bett dem om samma råd? Snacka om att flyga över Atlanten efter vatten. Jag vill inte betala landstingsskatt till nöjesresor, jag vill att skatten ska användas till en ambulansresa till sjukhuset då den dagen kommer, för mig eller någon annan som behöver hjälp!

Läs också: Akutbil i stället för ambulans oroar facket

Region Gävleborg ordnade stora chefsdagar för några miljoner kronor under förra året. Jag har full förståelse för att de som jobbar på golvet blir upprörda när de läser om vad pengarna har använts till. Ambulanspersonalen föreslås i stället en besparing, på en vecka skulle nattjour i praktiken innebära ungefär fyra timmar i ökad arbetstid. Nästan en månad extra om året, för samma lön.

Läs mer: Ambulanspersonal säger upp sig – vill inte ha jourtid om nätterna

Många väljer nog andra jobb om försämringarna fortsätter. Får Region Gävleborgs ledning fortsätta lär väl efterfrågan på jonglörer, komiker och symfoniorkestrar i stora arenor öka, men jag hoppas förnuftet segrar och att vi är fler som värnar om ambulanspersonalen i stället.

Fler insändare: Vi har inte råd att förlora mer ambulanspersonal

P-A Nilsson

Delsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons