Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffangymnasiet sviker sina städerskor

Städerskorna bör belönas för sitt initiativtagande för miljön, genom att få behålla den pant som det ger att ta vara på aluminiumburkarna!

Annons

Onsdagen den 25 mars beslutade Staffangymnasiets elevråd att det skulle ställas ut extra papperskorgar specifikt för pantburkar som konsumerats i kafeterian på skolan. Detta ansåg man vara en ypperlig idé för att skona både miljö och kanske inbringa en och annan krona till klasserna på skolan, som skulle få turas om att tömma korgarna.

Kafeterian har slutat att ta emot burkar för pantning vilket resulterat i fler slänger sina burkar i papperskorgarna, något många anser vara ett stort problem i synnerhet för miljön.

Vi har sedan tidigare fått klart för oss att pantburkarna som slängs i papperskorgarna inte är något miljöproblem, eftersom städerskorna berättat för oss att de plockar upp burkarna ur korgarna och använder dem för sitt fika och för att göra sitt uppehållsrum mer trivsamt. Genialiskt tyckte vi!

När elevrådsstyrelsen la fram förslaget berättade vi för det närvarande elevrådet just detta, men vi fick noll gehör. De tyckte att våra argument var patetiska, vi nästan hånades när vi berättade om städerskornas initiativ.

Detta gjorde oss mycket bestörta! Direkt efter mötet stötte vi på ett par städerskor som vi talade om för vad som beslutats, och de blev mycket besvikna!

Varför inte låta dessa hårt arbetande städerskor fortsätta använda vad vi andra på skolan anser vara för mödosamt att gå ner till centrum för att panta?

Städerskorna bör belönas för sitt initiativtagande för miljön, genom att få behålla den pant som det ger att ta vara på aluminiumburkarna!

Låt inte elevernas girighet gå till överdrift! Värna om kommunalarbetarna! Värna Staffangymnasiets städerskor!

Viktor Wärnick

ordförande

Jonas Lindberg

sekreterare

Moderata ungdomsförbundet i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons