Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städa uppifrån!

De som följer insändarsidan vet att jag har skrivet en del om sjukvården i Gävleborg. Just nu skrivs det mycket i tidningarna om dålig städning på våra sjukhus. Men jag har en helt annan upplevelse av städningen.

I måndags kom jag hem efter att ha tillbringat fem dygn på Gävle sjukhus avdelning 105, jag måste berätta vad jag upplevde.

Annons

Patientrummen, toaletter, tvättställen på rummet städades veckans alla dagar. Papperskorgar tömdes flera gånger om dagen, inte för att de var överfulla, utan av hygieniska skäl. Det fanns inte den minsta lilla dammråtta i hörnen, ej hellre någon intorkad smuts. Personalen var fantastisk, de hade verkligen patienten i centrum. Maten, ja den var av yppersta klass.

Om det är så illa som det skrivs så är det inte fel på personalen utan på landstingsledningen, politiker och tjänstemän.

Ge de anställda av olika kategorier de verktyg som de behöver för att göra ett bra jobb, få dem att känna glädje och tillfredställelse med sitt arbete.

Där det inte fungerar så är det fel på ledningen, sådan herre sådan hund, har du förresten hört uttrycket att: Företag och trappor städar man uppifrån, det kanske ligger något i det.

Maud Frestadius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons