Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stad och land hand i hand

Centerpartiet håller sig sedan årtionden bland annat med en utarbetad och uppdaterad landsbygdsstrategi till skillnad från S. Centerpartiets rättesnöre sedan Gunnar Hedlunds tid är Stad och land hand i hand och är så fortfarande.

Annons

Svar till Marit Holmstrand och Roland Bäckman (13/3).

Socialdemokraterna Bäckman och Holmstrand oroar sig i ett tendentiöst påhopp över att Centerpartiet förlorat landsbygdsväljare. De försöker sedan leda sin tes i bevis genom obefintligt underbyggda påståenden. De har rakt igenom fel i sin analys helt enkelt. Det är inget annat än dravel de har åstadkommit i sin lilla pamflett.

Sanningen är den att Centerpartiet håller sig sedan årtionden bland annat med en utarbetad och uppdaterad landsbygdsstrategi till skillnad från S. Centerpartiets rättesnöre sedan Gunnar Hedlunds tid är Stad och land hand i hand och är så fortfarande.

Den stora fråga är väl snarare varför Bäckman och Holmstrand på detta grova sätt angriper det Centerparti som man samarbetar i Ljusdal så pass framgångsrikt tillsammans med. Det kan knappast vara för att förbättra relationerna som artikeln kommit till. Det finns enligt min bedömning två tänkbara förklaringar. Den första är att de är kommenderade av partiledningen och fått en redan färdigskriven insändare för undertecknande, vilket de gjort utan att tänka sig för. Den andra är att de själva inte har någon politik att prestera på området än att skyffla in pengar och detta ska maskeras på något sätt.

Jag tror det skulle vara bättre strategi för dem att presentera sin egen produkt än att svärta ner andras. Det gäller i affärslivet och det gäller i politiken. Det enda uns till egen politik de beskriver är att öppna penningkranarna på vid gavel, vilket i sin tur innebär att sätta i gång sedelpressarna med hyperinflation som följd, alternativt chockhöja skatterna för alla låg- och medelinkomsttagare. Blir det 5 000, 10 000 eller 15 000 kronor om år i skattehöjning för medelinkomsttagarna för att finansiera dessa löften?

Jag vet att ni kan mycket bättre.

Björn Brink (C)

kommunfullmäktiges ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons