Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spara på rätt saker

Jag är som skattebetalare i Ovanåkers kommun inte beredd att låta mina pengar gå till konstgräs, när massor av verksamheter blöder och personal i olika verksamheter får jobba ihjäl sig.

Annons

Kommunchefen i Ovanåker, Christer Engström, gör en insats i Fördel Edsbyn & Alfta för att försvara/förklara varför kommunens ekonomi kraftigt försämrats, och vilka sparåtgärder som är aktuella. Att man tjänar mest på att minska på personalkostnaderna är ju inte någon nyhet.

Effekten för de som berörs av besparingarna, det vill säga personalen samt kunderna i form av elever, vårdtagare och kommuninnevånare i allmänhet, nämns inte med ett ord. Att både gasa och bromsa i svåra ekonomiska tider kan nog delvis vara rätt, men att trots det svåra läget fullfölja konstgräs på fotbollsplanen på Ön är ju absurt.

Jag är som skattebetalare i Ovanåkers kommun inte beredd att låta mina pengar gå till konstgräs, när massor av verksamheter blöder och personal i olika verksamheter får jobba ihjäl sig. Det är trots allt bättre att alla elever i kommunen får en fungerande skola istället för att några fotbollsintresserade får bättre träningsmöjligheter.

Om och när kommunens ekonomi ser bättre ut får väl konstgräset diskuteras igen. Jag har dessutom svårt att tro att konstgräs på Ön lockar hit företag eller högavlönade som ger kommunen stora skatteintäkter.

Edsbybo

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons