Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spara på administration – försämra inte för vår ambulanspersonal!

Behövs det sparas är grundprincipen att alltid först se om det går att spara och underlätta administrativa uppgifter innan det sparas på den patientnära vården som ambulansen, skriver Maria Molin (M).

Annons

Region Gävleborg behöver spara pengar och föreslår därför försämrade arbetsvillkor för ambulanspersonal. Personalen ska arbeta fler jourtimmar och få ändrad ersättning vilket både personal och fack är missnöjda med. Det är redan idag svårt att rekrytera ambulanspersonal. Personal saknas och man tvingas därför arbeta mycket övertid. Sparförslaget är mot den bakgrunden väldigt märkligt, när det kommer att leda till högre kostnader på grund av att det blir än svårare att rekrytera ambulanspersonal.

Det naturliga vore att i stället förbättra arbetsförhållanden för ambulanspersonalen så att Region Gävleborg blir den attraktiva arbetsgivare som den politiska ledning inom Region Gävleborg säger att Regionen skall vara. Samma ambulanspersonal hade ett extra kontinuitetssamtal så sent som i december 2015. Detta samtal syftade till att få fram förslag till förbättrad arbetsmiljö. I början på januari 2016 kommer detta förslag om försämrade jourvillkor vilket måste kännas märkligt för personalen. Några har redan sagt upp sig och det blir troligen fler om förslaget verkställs som utlovats.

Behövs det sparas är grundprincipen att alltid först se om det går att spara och underlätta administrativa uppgifter innan det sparas på den patientnära vården som ambulansen. Några sådana förslag har vi inte sett till.

Maria Molin (M)

regionråd i opposition

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons